NOUTĂȚI GLOBAL LANGAUGE

Cele mai influente 25 de limbi străine din lume

limbi straine - centru lingvistic - cele mai influente 25 de limbi straine din lume
Continutul ARTICOLULUI

Limbi straine – Cele mai influente 25 din lume. Există peste 6.000 de limbi în uz astăzi şi aproximativ 30% sunt vorbite de 1.000 de persoane sau mai puțin. Acest clasament nu este făcut doar în funcție de cât de mulți oameni vorbesc limba, ci și de cât de multi vorbesc limba, ca o a doua limba, cât și impactul sau asupra comerțului global, precum și statutul sau la nivel global.

limbi straine - centru lingvistic - cele mai influente 25 de limbi straine din lume

25.Limba Coreana

Deși este vorbită de aproape 80.000.000 de persoane din Coreea de Nord, Coreea de Sud și China, nu a obținut un nivel semnificativ de influență dincolo de granițele Peninsulei coreene. Este, de asemenea, una dintre cele mai grele limbi pentru străini .Acest lucru înseamnă că este nevoie de cel puţin 63 săptămâni de instruire pentru a atinge un nivel funcţional de fluenta, spre deosebire de doar 25 de săptămâni pentru spaniolă sau franceză.

24.Limba Cantoneza

Limba cantoneză este un dialect al limbii chineze vorbit în sudul Chinei și Hong Kong, dar de asemenea și în comunitățiile chineze din întreaga lume.

 23.Limba Thailandeza

Limba thailandeză este membră a grupului de limbi Thai din familia Thai-Kadai. Combinația de tonuri, o ortografie complexă, semne relaționale și o fonologie distinctivă poate face dificilă învățarea limbii thailandeze pentru vorbitorii de limbi complet diferite și fără legătură cu thailandeza.

22.Limba Punjabi

Cu aproximativ 90.000.000 vorbitori Punjabi este limba primară a statului Indian si Pakistan.În ceea ce priveşte, influenţa sa  globală,limba Punjabi se compară cu greu cu celelalte limbi din lista.

21.Limba Javanese

A nu se confunda cu japoneză, Java este, de asemenea, limba primară a unei insule din Asia de est. Java, găsita în Indonezia. Desii, numarul de vorbitori este foarte mare , aceasta nu are statut de limba oficiala.

20.Limba Poloneza

Ca a doua cea mai vorbita limba slava , poloneza este aproape la fel de influenta ca unii dintre omologii sai europeni.Astazi este limba oficiala a Poloniei ,considerate de peste 98% din populatie limba maternal a acestui stat .

19.Limba Vietnameza

Vorbita exclusiv in Vietnam, totuşi, limba a început să se răspândească dincolo de graniţele ţării, deoarece imigranţii o iau cu ei în Europa şi America.Limba vietnameza a utilizat caractere chinezesti .

18.Limba Turca

Ca limbă a puterii cele mai dominante din Orientul Mijlociu şi una dintre cele mai mari economii din lume, turcă este vorbită de 83.000.000 de persoane în primul rând în Turcia, dar şi în diferite regiuni din jurul Asiei Centrale.

17.Limba Bengaleza

Bengaleza este o limba indo-europeana, fiind una din primele 10 limbi din lume de vorbitori nativi. Aceasta  este vorbita într-o singură regiune geografică foarte mică-extrem de dens populata din Bangladesh, dar si in statul indian Bengalul de Vest.

16.Limba Africana

Limba Africana este o limbă fiica vorbită în Africa de Sud, care e formata din dialectele olandeze. Datorita emigrarii si a unei constant forte de munca migratoare , exista peste 100.000 de vorbitori in Marea Britanie.

15. Limba Italiana

În Uniunea Europeană, limba italiană are 65.000.000 de vorbitori, dar dacă număraţi numeroasele regiuni din străinătate unde este vorbită ca o a doua limbă, atunci numărul se apropie de 90.000.000. De retinut este ca aceasta este limba oficială a Vaticanului şi poartă o greutate considerabilă în lumea muzicii (în special Opera), sporturi internaţionale, şi design/moda.

14. Limba Tamila

Vorbita în primul rând în mai multe state din sudul Indiei, Tamil deţine, de asemenea, statutul de limbă oficială în Sri Lanka şi Singapore. Este una dintre cele mai vechi limbi, încă în uz astăzi şi are 68 de milioane de vorbitori

13. Limba Swahili

Folosita pe scară largă de-a lungul coastei de est a Africii ca limbă de comerţ, Swahili are în jur de 100.000.000 de vorbitori (doar o mică parte sunt nativi) şi este limba oficială a mai multor ţări. Este influenta, este în creştere în mod constant .

12. Limba Farsi – Persana

Cu peste o sută de milioane de vorbitori, Farsi deţine statutul oficial în Iran, Afganistan şi Tadjikistan şi are o istorie îndelungată de a fi privită ca o „limbă culturală prestigioasă” în întreaga Asie Centrală.

11. Limba Malaieza

Limba malaieza este este vorbita de populatiile malaieze, originale din Arhipelagul Malay din sud-estul Africii.

10. Limba Hindi/Urdu

Aceste limbi-sora sunt foarte strâns legate și într-adevăr diferă doar în sistemul lor de scriere. În Constituția Indiei, hindi este una din două limbi oficiale, engleza fiind cea de-a doua. Ambele sunt scrise în sisteme diferite (Devanagari respectiv perso-arabă).

9. Limba Japoneza

Vorbita de aproximativ 120.000.000 de persoane, cei mai multi dintre vorbitorii săi se află în interiorul frontierelor Japoniei. Este un limbaj notoriu de greu de învăţat, care, probabil, în parte a contribuit la faptul că nu a fost ridicat în multe alte ţări. Japonia este, cu toate acestea, una dintre tarile in  care domneşte puterea economica şi, ca urmare, limba sa are o influenţă semnificativă în taramurile de afaceri şi de comerţ.

8. Limba Germana

Cu aproximativ 120.000.000 de vorbitori, germana a suferit unele fluctuaţii sălbatice pe parcursul secolului trecut. Deşi după războaiele mondiale a pierdut în mod inevitabil influenţă, ca una dintre cele mai puternice lumi economii Germania încă exercită o influenţă considerabilă pe intregul mapamond.

7. Limba Portugheza

Vorbita de aproximativ 200.000.000 de oameni la nivel mondial, portugheza este de fapt cea mai populară limbă din emisfera sudică și, împreună cu engleza, franceza și spaniola, este considerată o „limbă mondială” datorită atingerii sale globale.

6. Limba Rusa

Cu aproximativ 200.000.000 de vorbitori nativi, rusă este înţeleasă în întreaga Europă de Est şi Asia Centrală. Influenţa sa  globală a scăzut foarte mult dea lungul anilor, dar totusi ramane  un jucător major în arena globală.

5. Limba Mandarina/Chineza

Există două motive pentru care Mandarina este a cincea pe această listă. În primul rând, ea are aproape de un miliard de vorbitori nativi, care este de aproape trei ori la fel de mult ca orice altă limbă. Adevărul este, totuşi, că într-adevăr nu este vorbită nicăieri dincolo de Asia de Sud-Est, în Taiwan sau comunităţile chineze .

4. Limba Araba

În afară de engleză şi franceză, arabă este, fără îndoială, limba cea mai internațională în mare parte din cauza poziţiei sale ca limba Islamului. Acest lucru face greu de cuantificat un număr exact de vorbitori. In fiecare an, pe data de 18 decembrie, este sărbătorită Ziua limbii arabe.

3. Limba Spaniola

Limba spaniola are aproape 400.000.000 de vorbitori nativi şi este vorbită peste tot în lume ca o a doua limbă.  Este una dintre cele șase limbi oficiale ale Organizației Națiunilor Unite. Datorită propagării sale în America, spaniola este limba neolatină care a cunoscut cea mai largă răspândire în lume.

2. Limba Franceza

Deşi a pierdut un teren considerabil în  fata englezei pe parcursul secolului trecut, limba franceza este încă a doua cea mai influentă limbă din lume. Cu statut de limbă oficială în 25 de ţări, este cea mai populara după limba engleză şi este folosita de multe grupuri şi organizaţii internaţionale.

1. Limba Engleza

N-ai văzut-o venind? Bine, poate ai făcut-o.

Deși are doar aproximativ 500.000.000 de vorbitori nativi , există aproape 2.000.000.000 de persoane din lume care comunică în limba engleză în mod regulat. Limba Engleza este limba dominantă pe plan internațional în domeniile comunicației, afacerilor, aviației, divertismentului, radioului și diplomației. Influența Imperiului Britanic este motivul principal pentru răspândirea inițială a limbii mult dincolo de limitele Arhipelagului Britanic.

Dacă ți-a plăcut articolul poți să dai un share 

GLOBAL LANGUAGE
GLOBAL LANGUAGE

De peste șapte ani, educăm oameni și învățăm împreună și avem grijă de progresul fiecărui cursant. Global Language nu este doar un centru de limbi străine, ci un loc unde se întâlnesc pasiunea pentru învățare și dorința de a explora lumea înconjurătoare, într-o atmosferă caldă și prietenoasă.

Toate articolele
Alte postări
Deschide chat
Dorești să discutăm?
Scan the code
Bună! 👋
Cu ce informații te putem ajuta?