NOUTĂȚI GLOBAL LANGAUGE

De ce ar trebui să studiez engleza – 7 Motive convingătoare

Engleza - limba, cursuri engleza, 7 motive sa studiezi engleza
Continutul ARTICOLULUI

Engleza a fost descrisă ca fiind „limba oportunităților”, iar când o să ajungeți la sfârșitul acestui articol, suntem destul de siguri că veți fi de acord. Dacă sunteți în curs de a încerca să alegeți o limbă pentru a studia sau dacă doriți să studiați o nouă limbă în timpul liber, suntem dispuși să pariem că vorbitorii de limba engleză din această lume ni s-ar alătura pentru a vă oferi următoarele sfaturi: dacă trebuie să studiați o limbă suplimentară, studiați limba engleza. De ce? Să enumerăm căile …

Engleza - limba, cursuri engleza, 7 motive sa studiezi engleza

1) Engleza este una dintre cele mai vorbite limbi

Engleza este limba pe care o vei putea folosi cel mai mult pe scara largă, fiind vorbită în mai multe țări decât orice altă limbă. Asta înseamnă că engleza este limba care vă va oferi cele mai multe avantaje pentru eforturile tale; la urma urmei, nu are rost să depuneți mare efort în învățarea unei limbi pe care veți avea cu greu posibilitatea de a o utiliza.

La fel ca Marea Britanie, 60 din 196 de țări din lume au engleza ca limba lor oficială: SUA, Australia, Canada, Noua Zeelandă, acestea fiind o parte din ele. Este limba diplomației și limba oficială a Uniunii Europene, Organizația Națiunilor Unite, NATO și a Asociației Europene a Liberului Schimb. Mai mult, engleza este a doua limbă adoptată ca fiind cea mai comună, de  un număr mare de oameni din mai multe țări, printre care Norvegia, Suedia, Danemarca, Germania și Olanda. În total, aproximativ 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume vorbesc limba engleza – și un alt miliard sunt în procesul de învățare a acesteia. Vei face acest număr și mai mare învățând-o chiar și tu?

2) Engleza îți va deschide mai multe oportunități

A fi capabil să vorbești limba engleza vă permite să comunicați în mod eficient în numeroase țări, iar acest lucru deschide o mulțime de posibilități pentru tine în ceea ce privește țările în care ai putea alege să lucrezi într-o zi – să nu mai vorbim de călătoriile ca turist.

Nu va trebui să vă faceți griji cu privire la faptul că vă veți putea pierde, atunci când călătoriți într-o țară vorbitoare de limba engleza, veți putea cu ușurință să cereți indicații, să luați un ghid, comanda produse alimentare și discuta cu localnicii, ne mai fiind acest lucru o sursă de stres.Mai mult decât atât, carierele care implică o mulțime de călătorii sau de expuneri internaționale, cum ar fi companiile aeriene, turismul și industria filmului, folosesc engleza ca limbă oficială, și mulți angajatori din aceste sectoare solicită dovezi ale unui anumit nivel de competență în limba engleza înainte ca ei sa ia în considerare angajarea ta. Acest lucru înseamnă că, dacă ști să vorbești limba engleza, vei avea oportunitatea alegerii carierei dorite, după terminarea universității.

3) Engleza vă face mai de dorit pentru angajatori

Fiind fluent într-o a doua limbă demonstrează în mod clar un creier puternic și reflectă o persoană care a pus în cantitate mare de timp, resurse și angajamentul necesare pentru a stăpâni o altă limbă. Dar, în timp ce a fi bilingv este impresionant, indiferent de combinația de limbi pe care le vorbiți, adăugând engleză în CV-ul dvs. va fi deosebit de util. Nu numai ca este un limbaj deosebit de complex ce reflectă capacitățile tale, dar după cum am văzut, este, de asemenea, un limbaj incredibil de util pentru a-l învăța, deoarece atât de multe țări vorbesc limba engleza.Vei fi într-o poziție mult mai puternică de a aplica pentru locuri de muncă în străinătate dacă ați atins un nivel fluent în limba engleza.

Engleza a fost menționată ca „limba de afaceri“, și nu este greu de înțeles de ce. Dacă aveți ambiția de a deveni un om de afaceri internațional, este esențial să vorbiți limba engleza fluent! Chiar dacă nu te gândești la un job în străinătate, asta nu înseamnă că nu vei găsi engleza ca o limba de mare ajutor pentru a o adauga la CV-ul tău. Ar putea exista o mulțime de vorbitori de limba engleza în corporații multinaționale cu birouri în țara dumneavoastră de origine. Aici sunt doar trei exemple pentru a vă oferi o idee de tipul de situații în care limba engleza poate fi folositoare în propria țară:

– Întâlniri de afaceri – fiind capabili să vorbiți limba engleza, vă pune în situația de a fi în măsură să participați sau să organizați întâlniri de afaceri internaționale. În cazul în care mai mulți reprezentanți din diferite țări se întâlnesc pentru o reuniune, sunt șanse ca aceasata să se desfășoare în limba engleză – și dacă tu ești singurul din echipa ta, care poate vorbi limba engleza, s-ar putea ca tu să fi delegat în a reprezenta firma ta, avansând astfel în  carieră.

– Serviciul Clienți și vânzări – veți fi în măsură să vă descurcați cu orice clienți vorbitori de limba engleza pe care angajatorul ii poate avea – și sa le vindeti. Acest lucru vă oferă șansa de a construi relații cu clienții de peste mări, precum și capacitatea de a construi relații este o abilitate importantă de afaceri reprezentând un avantaj față de non-vorbitorii de limba engleza, de colegii de muncă și te face mai valoros pentru compania pentru care lucrezi.

– Marketing și comunicații – în cazul în care societatea va ajunge să lucreze pentru piețele de produse sau servicii către țările vorbitoare de engleză, sau alte tipuri de comunicații, cum ar fi comunicatele de presă în aceste țări, cunoștințele de limba engleza va pot veni la îndemână pentru traducerea de materiale de marketing sau comunicarea cu clienții pentru vânzări.

4) Engleza vă oferă acces la unele dintre cele mai bune universități din lume

Engleza este în general considerată ca limba de învățământ superior. Oxford, Cambridge, Harvard si MIT sunt doar câteva dintre celebrele universități care ocupă partea de sus a clasamentelor de educație mondială, și va trebui să vorbiti fluent limba engleza pentru a avea acces la oricare dintre acestea. Este de la sine înțeles că, dacă sunteți în măsură să studiați la una dintre aceste instituții, veți începe cariera cu un nume ilustru pe CV-ul dumneavoastră – și beneficiile care vorbesc de la sine. Dacă aveți obiective turistice stabilite la o universitate de top, efortul pus în limba engleza pentru a studia cât mai curând posibil, în anii de școală vor fi răsplătiți atunci când vine vorba de alegerea universităților la care se poate aplica.

5) Engleza este limba unora dintre cei mai mari scriitori din lume

Dacă înveți limba engleza, vei fi capabil să te bucuri de unele lucrari a celor mai faimoși scriitori din lume, în limba în care au fost destinate a fi citite sau auzite. Lucrările lui Shakespeare vor avea un nou sens atunci când sunteți în stare să vorbiti limba engleza, și veți putea privi mai adânc și să vă bucurați de clasice influențe ca Emily Bronte a lui Wuthering Heights și sora ei Jane Eyre, George Orwell 1984 și Ferma animalelor, Pride Jane Austen and Prejudice și multe altele. Traducerea, rareori îți oferă adevărul transpus de scriitor, astfel încât singurul mod de a aprecia o operă literară clasică este de a fi citită în limba originală. Chiar mai bine, prin a face acest lucru, veți aprofunda cunoștințele de limba engleza, îmbogățindu-vă vocabularul cu noi cuvinte și structuri frazeologice.

6) Engleza vă oferă acces mai larg la cunoaștere

Știați că 55% din paginile web din lume sunt scrise în limba engleza? Următoarea limba utilizată cel mai des pe internet fiind rusa (care constituie doar 6% din pagini). Prin urmare, cunoștințele de limba engleza vă permit să atingeți mult mai mult din resursele intelectuale ale lumii. Limba engleza este, de asemenea, limba de știință. Dacă înveți limba engleză, nu vei avea doar acces la  cantitatea mare de cunoștințe disponibile pe web; vei posibilitatea de a citi cărți științifice și lucrări.

Engleza este, desigur, esențială dacă intenționați să urmați o carieră științifică. În cadrul Science Citation Index, realizat de Institutul de informații științifice, un procent estimat de 95% din articole sunt scrise în limba engleză, în ciuda faptul ca doar jumătate sunt din țările vorbitoare de engleză. Potrivit , „La Oxford University două treimi din studenții post-universitari provin din afara Regatului Unit. Studenții din laboratorul de cercetare de chimie al universității recunosc  ca este o atracție cheie faptul că lucrează în limba engleza.

7) Engleza este o provocare intelectuală fantastică!

Engleza este, fără îndoială, una dintre  limbile ce se învață cel mai greu. Plină de nuanțe, pronunții neașteptate, reguli ciudate și excepții enervante de la regulă, este nevoie de dedicare și perseverență pentru a ajunge la un nivel fluent.

Dacă sunteți în căutarea unei noi provocări, învățarea limbii engleze poate fi exact ceea ce căutați. Nu numai asta, ci pentru că este atât de larg vorbită, vă deschide până la un număr foarte mare de noi experiențe culturale, care vă vor ajuta să va dezvoltați si anumite  abilități de viață, întâlni oameni noi și să vă crească încrederea în gestionarea situațiilor noi.

Dacă ți-a plăcut articolul poți să dai un share 

GLOBAL LANGUAGE
GLOBAL LANGUAGE

De peste șapte ani, educăm oameni și învățăm împreună și avem grijă de progresul fiecărui cursant. Global Language nu este doar un centru de limbi străine, ci un loc unde se întâlnesc pasiunea pentru învățare și dorința de a explora lumea înconjurătoare, într-o atmosferă caldă și prietenoasă.

Toate articolele
Alte postări
Deschide chat
Dorești să discutăm?
Scan the code
Bună! 👋
Cu ce informații te putem ajuta?