Engleza Britanică vs. Engleza Americană

Într-un articol anterior am vorbit despre cele mai influente 25 de limbi străine din lume. De foarte multe ori se spune că America și Marea Britanie sunt două națiuni divizate, dar unite de aceeași limbă. Cu siguranță, totuși, există diferențe semnificative între engleza americană și engleza britanică . Să aflăm împreună!

Engleza Britanica, Engleza Americana - Diferentele - Cursuri Engleza Timisoara - Global Lanuage

Vocabularul

În vocabularul englez și american există mai mult de 100 de cuvinte diferite care aparțin limbajului cotidian. Pentru vacanțe, americanii spun vacation, în schimb, britanicii spun holidays sau prescurtat hols. New York-ezii spun că locuiesc în ‘apartaments’, în timp ce londonezii în ‘flats’.

Nume colective    

Când ne gândim la nume colective, ne gândim la un grup de persoane. În  engleză , substantivul colectiv este singular, de exemplu staff, band sau team. În schimb, în  Engleza britanică , substantivele colective pot fi la singular sau la plural , la nivelul de expresii cum ar fi «The team are playing  tonight».

Verbe auxiliare

Verbele auxiliare reprezintă o altă diferență între limba engleză și cea britanică.Credem că Auxiliarul shall britanic, folosit pentru a exprima viitorul, de exemplu, „I shall go home now“. Înțelesul atribuit de americani cuvantului shall  este un pic diferit, cu siguranță mai formal și mai puțin folosit în conversații. În același context, ei ar folosi will.

Verbele la trecut

Există unele diferențe și în cazul verbelor neregulate. De exemplu, pentru americani, trecutul lui learn este learned, dar britanicii folosesc learned sau learnt. Pentru participiul trecut, americanii folosesc   en la final de exemplu gotten, în schimb, englezii doar got.

Etichete de întrebări

Etichetele de întrebări sunt structuri gramaticale al căror scop este de a încuraja oamenii să răspundă în special în ceea ce privește acordul cu interlocutorul. Americanii folosesc aceste structuri mai puțin decât englezii.

Ortografie

Există multe diferențe în ortografii între engleza britanică și cea americană. Gândește-te doar the color  (american english) vs colour (british english), behavior vs. behaviour , traveled vs travelled .

Tu? Cunoșteai aceste diferențe? Vino și învață limba engleză la cursurile noastre. Pentru a primi mai multe informații. Contactați-ne la adresa curisuri@global-language.ro ! Pregătește-te, fii internațional!