NOUTĂȚI GLOBAL LANGAUGE

Franta și lumea francofona!

Limba franceza, cursuri de limba franceza timisoara, centru de limbi straine - global language
Continutul ARTICOLULUI

Limba franceza

Limba franceza  este a cincea limbă cea mai vorbită din lume. Aproximativ 36% dintre francofoni traiesc în Europa și peste 54% în Africa.

Pe acest continent limba franceză reprezintă un avantaj extraordinal în domeniul educației, afacerilor sau în viață de zi cu zi.  Franceza este de asemenea, limbă oficială în 29 de state și 19 regiuni departamente sau comunități din întreagă lume.

Limba franceza - Centru de limbi straine Global Language Timisoara - Articol despre limba franceza - Cursuri de limba franceza

Ce este Francofonia?

Francofonia cuprinde toate țările care împărtășesc  folosirea integrală  sau parțială a limbi franceze. Cuvântul francofonie a fost utilizat prima data în jurul anului 1880, de către Onesime Reclus un cunoscut geograf , care a desemnat țările și persoanele vorbitoare de limbă franceză, în ideea de a acreditata acest concept .

Limba franceză și diversitatea culturală este sărbătorită de Ziua Internațională a Francofoniei, prin organizarea unor evenimente în spațiul francofon.

Franceza este vorbită de 274 de milioane de vorbitori și 5 continente. Limba franceză poate fi, fie limbă oficială a unui stat, fie una dintre limbile oficiale printre altele, sau o limbă de instruire, cultură sau comunicare .

Conform unor statistici privind Francofonia, “un român din patru cunoaște limbă franceza”.

În momentul de față, prezența limbii franceze este în continuă dezvoltare , nu numai în școli și facultăți, ci și în corporațiile existențe, care sunt în continuă căutare de resursa umană vorbitoare a acestei limbi

Practic ,cea mai ușoară  limbă străină pentru români este chiar franceza, această limbă este de fapt  cea mai apropiată din punct de vedere  gramatical și lexical , având o proveniența din grupul limbilor latine .

Vezi cursurile de limba franceza a Centrului de limbi straine – Global Langage – Timisoara

Știai că ?

Franța este primul producător de electricitate nucleară.

Sunt peste 300 de feluri de brânză inventate în Franța.

Franța este cel  mai mare producător de vinuri.

Cei mai mulți oameni care vorbesc franceză că limbă secundară trăiesc în Africa francofonică, posibil depăsind numărul de vorbitori nativi. Republică Democrată Congo este țara francofonă cu cea mai numeroasă populație

În limba franceză, doar cuvintele străine conțin litera “W”.

Kinshasa (RD Congo), este al doilea oraș ca mărime în care se vorbește limba franceză, după Paris.

După victoria normanzilor în Bătălia de la Hastings din 1066, limba franceză a devenit limba oficială a Angliei pentru aproximativ 300 de ani, până în 1362. Din acest motiv, circa 30 din 50% din cuvintele de bază în engleză sunt de origine franceză.

În 2050 principalele țări vorbitoare de limbă franceză în față  Franței vor fi Republică Democratică Congo,Coastă de Fildeș și Camerun.

Dacă ți-a plăcut articolul poți să dai un share 

GLOBAL LANGUAGE
GLOBAL LANGUAGE

De peste șapte ani, educăm oameni și învățăm împreună și avem grijă de progresul fiecărui cursant. Global Language nu este doar un centru de limbi străine, ci un loc unde se întâlnesc pasiunea pentru învățare și dorința de a explora lumea înconjurătoare, într-o atmosferă caldă și prietenoasă.

Toate articolele
Alte postări
Deschide chat
Dorești să discutăm?
Scan the code
Bună! 👋
Cu ce informații te putem ajuta?