Te-ai hotarat sa inveti limba germana?

Probabil ai auzit ca limba germana este o limba foarte complicata si greu de invatat. Ai mai auzit ca se folosesc doar cuvintele lungi  compuse si de faptul ca tuturor nemtilor le cam place berea la halba. Toate acestea sunt adevarate doar partial. La fel cum nu TUTUROR germanilor le place berea, asa nici nu se folosesc doar cuvinte interminabile. Da, limba germana este o limba complexa insa majoritatea celor care iau un prim contact cu limba constata ca e mai usor decat se asteptau! Iata 5 sfaturi interesante pentru a invata limba germana mai cu spor:

Cursuri si profesori de germana - Sfaturi utile si inedite sa inveti germana Limba Germana - Centru lb germana Timisoara

 

1. Fixeaza obiective si ramai motivat!

Este bine sa iti notezi la inceput motivele pentru care doresti sa inveti aceasta limba, la fel ca si avantajele care apar, odata ce vei reusi sa intelegi cate ceva si sa te exprimi cu notiuni de baza.

Stabileste obiective realiste si incearca sa inveti cate ceva zilnic, nu doar la sfarsit de saptamana. Ramai pozitiv si motivat! Este important sa iti notezi ce stii deja, ce ai mai reusit sa inveti interesant sau cand reusesti sa porti prima conversatie in germana. Ofera-ti mici recompense cand atingi un obiectiv (de exemplu un nou ghid de conversatie roman-german sau orice alceva iti place)

2. Vorbeste cat mai mult

Chiar daca esti incepator poarta scurte conversatii cu cineva care stie germana. Nu-ti fie niciodata teama ca gresesti, fiindca este normal. Chiar se aplica zicala ‘din greseli se invata’ la invatarea unei limbi straine. Iar daca nu ai cu cine vorbi?! Ei bine, pur si simplu vorbeste cu tine insuti! Nu astepta pana cand vorbesti perfect. Important este sa se inteleaga ce vrei sa spui.

3. Citeste carti pentru copii sau benzi desenate

Cartile pentru copii sunt redactate intr-un limbaj simplu si usor iar imaginile colorate insotesc povestea. Daca ai copilasi va puteti distra impreuna citind in germana si cel mic invata odata cu tine.

4. Scrie lista de cumparaturi in germana

Acest obicei te ajuta sa inveti termeni noi intr-un mod practic. La fel poti scrie biletele si notite cu ce ai de facut, in germana. Astfel ti se vor intipari mult mai repede in minte cuvintele noi din viata de zi cu zi.

5. Radio, filme, muzica, articole…in GERMANA

Chiar daca la inceput nu intelegi mai nimc din ce se spune acolo, prin mijloacele acestea mass media vei reusi sa te imprietenesti cu limba. Vei dobandi un ‘simt’ al limbii germane. La filme poti folosi subtitrarea iar dictionarul este de ajutor pentru articole.

Cati nu am invatat limba engleza uitandu-ne la Cartoon Network? Se poate si ‘la batranete’!

Asadar, ramai mereu in contact cu limba, nu-ti fie frica sa citesti si sa vorbesti in germana chiar de la inceput si un lucru foarte important: intreprinde toate acestea cu zambetul pe buze si simtindu-te bine! Bis bald! (Pe curand!)