NOUTĂȚI GLOBAL LANGAUGE

Cum a devenit engleza cea mai vorbita limba de pe glob?

cursuri de limba engleza timisoara, meditatii engleza timisoara, centru de limbi straine timisoara, imperiul britanic - limba engleza, cursuri engleza timisoara
Continutul ARTICOLULUI

500 ani în urmă, între cinci şi șapte milioane de oameni au vorbit limba engleză, aproape toti dintre ei trăiesc în insulele britanice. Acum, oriunde până la 1.800.000.000 de oameni din întreaga lume vorbesc limba engleză.

Imperiul Britanic si limba engleză

cursuri de limba engleza timisoara, meditatii engleza timisoara, centru de limbi straine timisoara, imperiul britanic - limba engleza, cursuri engleza timisoara

După ce a fost în curs de dezvoltare pentru aproape un mileniu pe insulele britanice, engleza a fost luată în întreaga lume de către marinari, soldaţi, pelerini, comercianţi şi misionari ai imperiului britanic

Până în momentul în care ceva asemănător unei politici lingvistice a fost introdus, limba engleză a ajuns deja la toate colţurile globului.

De exemplu, puritanii vorbitori de limba engleză nu au fost singurii europeni care au ajuns în America de Nord: spaniolă, franceză, olandeză și germană au fost, de asemenea, vorbite pe larg.

Toate limbile au fost consolidate prin valuri de imigrare din Europa în următoarele secole.

Dar, în procesul de proiectare a unui „Unite” state, fondatorii SUA au cunoscut importanţa limbii pentru identitatea naţională. Engleza a fost limba majoritară şi a trebuit să fie încurajată. Ca de curând începutul secolului XX, mai multe state au interzis predarea limbilor străine în şcoli şi case private. Curtea Supremă a SUA a doborât doar restricţii privind educaţia limbilor private în 1923.

Chiar şi astăzi, engleza nu este limba oficială a SUA, dar nu există nici o îndoială că este limba dominantă în practică

Și nu a fost doar America care a spus „Hello” la limba engleză.

La un moment dat la începutul secolului al XX-lea, Imperiul Britanic s-a extins peste aproape un sfert din suprafața lumii, fără a include SUA. Potrivit unui proverb popular, „soarele nu a fost niciodată pus pe imperiul britanic”.

În zilele noastre, soarele a apus asupra imperiului, dar engleza rămâne o limbă importantă în fiecare fostă colonie.

Două războaie mondiale şi ascensiunea limbii engleze in intreaga lume

 

În cea mai mare parte a imperiului britanic, scopul principal a fost comerţul . Acest lucru explică de ce limba engleză nu a venit să domine colonii în Asia şi Africa, unde a fost o limba de afaceri, administraţie şi educaţie, dar nu limba poporului.

În această zi, engleza are un rol administrativ cheie în aceste foste colonii. Pentru o lungă perioadă de timp, accesul la limba engleză a însemnat accesul la educație, fie în școlile  din Africa sau în primele universități din India. Acest lucru a creat o elită vorbitoare de limba engleză în unele dintre ţările din lume cele mai populate.

Post-independenţă, multe ţări au devenit oficial multilingve pentru prima dată, dar diferitele grupuri aveau nevoie de o limbă de comunicare între ele şi cu alte naţiuni. Din nou, a intervenit  limba engleză, acum limbă dominantă sau oficială: o moștenire directă a imperiului britanic.

In ţările unde s-au format colonii mari, cum ar fi Australia, Canada şi SUA, limbile şi culturile native au fost împinse la extincţie aproape de prezenţa limbii engleze.

Fără ascensiunea SUA în secolul XX, peisajul lingvistic al lumii ar arăta foarte diferit

Influenţa de afaceri americane, combinate cu tradiţia de limba engleză a plecat în întreaga lume de către Imperiul Britanic, au făcut limba engleză numărul unu de comerţ internaţional în secolul 21. Toate şcolile de afaceri de top din lume predau acum în limba engleză.

Limba engleză este acum cea mai vorbită limbă străină în 19 din cele 25 de state membre ale UE, unde nu este o limbă oficială. Cele 6 state în care engleza nu este numărul unu arată, de asemenea, importanţa politicii în politica lingvistică.

Dacă ți-a plăcut articolul poți să dai un share 

GLOBAL LANGUAGE
GLOBAL LANGUAGE

De peste șapte ani, educăm oameni și învățăm împreună și avem grijă de progresul fiecărui cursant. Global Language nu este doar un centru de limbi străine, ci un loc unde se întâlnesc pasiunea pentru învățare și dorința de a explora lumea înconjurătoare, într-o atmosferă caldă și prietenoasă.

Toate articolele
Alte postări
Deschide chat
Dorești să discutăm?
Scan the code
Bună! 👋
Cu ce informații te putem ajuta?