NOUTĂȚI GLOBAL LANGAUGE

Limba Portugheză – limba dulce a emisferei sudice

Curs limba portugheza - timisoara
Continutul ARTICOLULUI

Portugheza și ascensiunea sa

Limba portugheză este o limbă romanică care s-a dezvoltat în urmă cu peste 2.000 de ani — în secolul al III-lea î. Hr., când romanii au ajuns în Peninsula Iberică, o peninsulă europeană fiind compusă în principal din Portugalia și Spania din zilele noastre. În 216 î. Hr., soldații romani au ajuns să vorbească latină vulgară, numită și latină colocvială, care este forma de  latină vorbită din care au evoluat toate limbile romanice.

Romanii nu erau singuri în influența lor asupra portughezilor. În timpul colapsului Imperiului Roman între 409  și 711 , Peninsula Iberică a fost cucerită de popoare germanice care și-au adus limbile în regiune, dar au adoptat, de asemenea, dialectele latine vulgare și cultura. Invazia maură din 711 ce a influențat atât spaniola, cât și portugheza. Astăzi, portughezii moderni au între 400 și 800 de cuvinte de origine arabă.

Portugheza modernă a evoluat din galiciana-portugheza sau portugheza veche, care sunt acum două limbi distincte, galiciana și portugheza. Chiar dacă acestea sunt două limbi separate, galiciana și portugheză sunt similare,  unii vorbitori care descriu diferența dintre ele ca fiind asemănătoare similar cu diferența dintre engleza americana și engleza britanica.

Curs limba portugheza - timisoara

Unde este vorbită limba portugheză?

Portugheza este o limbă oficială în zece țări, printre care Brazilia, Mozambic, Angola, Portugalia, Guineea-Bissau, Timorul de Est, Guineea Ecuatorială, Macau, capul verde, și São Tomé și Príncipe.

În timpul descoperirilor portugheze din secolele XV și XVI, limba portugheză a fost adusă în multe regiuni din Africa, Asia și America. Oficialii locali și europenii de toate naționalitățile utilizau portugheză ca lingua franca (o limbă comună) pentru a facilita comunicarea. Portugheza a fost de asemenea folosită de misionarii romano-catolici din Asia, iar astăzi există o prezență culturală a Portugaliei în unele părți din India, Sri Lanka, Malaezia și Indonezia.

Câți oameni vorbesc portugheza?

Portugheza este estimată a avea între 215 000 000 și 220.000.000 vorbitori nativi și 260.000.000 total vorbitori, fie ei native sau nu. Este a șasea cea mai maternă limbă vorbită din lume și cea de-a doua limbă de dragoste vorbită în lume, după spaniolă.

Deși este aceeași limbă, există unele diferențe între portugheza europeană vorbită în Portugalia și portugheza braziliană. Cea pe care decideți să o  învățați va depinde de obiectivele și interesele dumneavoastră individuale.

Brazilia are cea mai mare populație de vorbitori nativi, cu peste 205.000.000 de vorbitori portughezi. Mozambic și Angola ambele au în jur de 25.000.000 de vorbitori, și Portugalia are aproximativ 10.000.000 de vorbitori.

De ce să învățam portugheză?

„Dacă știți deja spaniolă, portugheza va fi mai ușor pentru tine de învățat”, spune Vitor Shereiber, un manager de proiect pe echipa didactice de la Babbel și un vorbitor nativ portughez din Brazilia. Un alt motiv pentru a învăța portugheza este pentru o experiență de călătorie mai bună. Planifici o vacanță viitoare în Brazilia? Shereiber spune că brazilienii nu vorbesc de obicei limbi străine, asa ca dacă vorbești portugheza, aceasta va face călătoria mai ușoară.

Deși există unele diferențe regionale, nu există dialecte portugheze în Brazilia. Asta înseamnă că indiferent unde te duci în ţară, vei putea să înțelegi pe toată lumea dacă vorbești portugheza.

Pregătit sa înveți limba portugheză? Pregătit sa cunoști mai mult? Citește mai multe informații despre cursurile noaste de limba portugheză și înscrie-te pentru a deveni chiar tu un vorbitor desăvârșit !

 

Dacă ți-a plăcut articolul poți să dai un share 

GLOBAL LANGUAGE
GLOBAL LANGUAGE

De peste șapte ani, educăm oameni și învățăm împreună și avem grijă de progresul fiecărui cursant. Global Language nu este doar un centru de limbi străine, ci un loc unde se întâlnesc pasiunea pentru învățare și dorința de a explora lumea înconjurătoare, într-o atmosferă caldă și prietenoasă.

Toate articolele
Alte postări
Deschide chat
Dorești să discutăm?
Scan the code
Bună! 👋
Cu ce informații te putem ajuta?