Nu este un secret că știind să vorbești bine unele limbi străine în Timisoara te poate ajuta în carieră. Îmbunătățiți-vă limba engleză – limba germană  – sau o altă limbă, aceasta poate fi piatra de hotar de care ai nevoie pentru saltul de la atribuțiile de  începător la atribuțiile  de manager!

Studierea de limbi străine în Timisoara îți poate deschide multe uși

Una dintre principalele căi prin care puteți înainta profesional este prin studierea și imbunătățirea de limbi străine care vă pot mări șansele de a face o carieră pe plan local În Timisoara sau de a găsi o slujbă în străinătate.

Abilitățile lingvistice deschid literalmente ușile spre noi oportunități. Vorbind în mai multe limbi vă ajută să înțelegeți mai bine piața mondială  a clienților, furnizorilor și partenerilor internaționali. Abilitatea de a vorbi în mod direct împiedică neînțelegerile care ar putea fi fatale în viitor și sporesc precizia și acuratețea.

La nivel național, unele cercetări au arătat că țările în care o mare parte din populație vorbesc o a doua limbă, au PIB – ul cu un procent mai mare, datorită comerțului internațional. Acest lucru are loc în Elveția , ca urmare a caracterului multilingvistic al țării – germană, franceză și italiană sunt limbile oficiale și cele mai  frecvent vorbite – se estimează că multilingvismul reprezintă acum până la 10% din PIB – ul țării .

Țările care vorbesc doar o singură limbă și care nu încurajează învățarea limbilor străine de la o vârstă fragedă – Marea Britanie, de exemplu – pot pierde oportunități internaționale și venituri potențiale, în ciuda avantajului dat de limba engleză. Cercetările efectuate în Marea Britanie spun că lipsa unei limbi străine în Marea Britanie ar putea costa economia de până la 48 de miliarde de lire sterline (80 de miliarde de dolari) pe an.

Creșteți venitul potențial

Companiile din Timisoara văd din ce în ce mai mult corelația dintre angajații bilingvi sau multilingvi și creșterea internațională a pieței, astfel încât este mai probabil să investească în angajarea personalului specializat în vorbirea de limbi străine.

Cercetarea efectuată în SUA estimează că angajații bilingvi câștigă până la 3.000 de dolari mai mult decât colegii care vorbesc doar o limbă. Rezultatele unei alte cercetări au arătat că învățarea limbii germane poate crește salariile cu până la 3,8% în SUA , deoarece,  este o limbă care nu este vorbită în mod obișnuit, Germania este unul dintre principalii jucători de pe piața europeană. Și nu se termină aici; Euro London , o agenție de recrutare din Marea Britanie specializată în limbi străine, estimează că a fi bilingv poate duce la o creștere a salariului  de până la 15% .

Te face să comunici mai eficient

În Timisoara vorbind fluent în două sau mai multe limbi străine, vă distingeți foarte mult de mulțime. Competențele lingvistice sunt intens  dorite de angajatorii care doresc să construiască o afacere competitivă .

Faptul că știți să comunicați într-o a doua limbă   vă poate ajuta să aveți o slujbă respectabilă într-o companie multinațională mare. O companie de cercetare din SUA a arătat că angajații bilingvi și-au  dublat veniturile  în ultimii cinci ani , și că aproape 40% din companiile din Statele Unite ale Americii au planificat  pentru a angaja personal bilingv. Atunci când recrutorii se confruntă cu candidați foarte asemănători, aceștia manifestă un interes mai mare pentru asumarea bilingvismului .

Totul se reduce la o comunicare eficientă. Stăpânirea unei a doua limbi face mai eficientă rețeaua de muncă , vă permite să profitați la maximum de oportunitati și de a  începe conversații potențial profitabile – atât pentru tine cât și pentru partenerii dvs. de afaceri . Și nu este vorba numai de acest lucru; posibilitatea de a vorbi în limba maternă a țării-gazdă este văzută ca un semn de respect și vă ajută să construiți relații foarte bune pe termen lung.

În plus, învățarea limbilor străine poate îmbunătăți abilitățile, cum ar fi deschiderea, creativitatea, capacitatea de a vedea situații din perspective diferite și abordare a problemele într-un mod diferit: toate abilitățile esențiale pentru progresul în carieră, indiferent de nivelul de plecare.

limbi straine timisoara, engleza timisoara, curs germana timisoara, curs italiana timisoara, curs franceza timisoara, cursuri limbi straine adulti, cursuri engleza companii, cursuri engleza business, timisoara business, cursuri companii timisoara, cursuri limbi straine incepatori, traineri engleza, trainer engleza timisoara, trainer germana timisoara, trainer limbi straine

Te face un lider mai bun

Aceste abilități devin și mai importante atunci când vine vorba de rolurile manageriale. Cercetarea anuală privind indicele EF EPI al limbii engleze a arătat că angajații care au o abilitate mai bună de a conversa în limba engleză sunt promovați mai des.

Un element important atunci când intenționați să perfecționați o nouă limbă  este înțelegerea culturii, astfel încât managerii care vorbesc mai mult de o limbă sunt adesea mai capabili să se relaționeze cu colegii și să comunice mai eficient cu colegii sau partenerii de afaceri străini.

Când ne îndreptăm spre succes, importanța abilităților de comunicare devin și mai pronunțate. Curios, directorii tind să vorbească o engleză mai proastă decât angajații lor, dovedind astfel că îmbunătățirea competențelor în limba engleză ar fi deosebit de importantă pentru cineva care gestionează o echipă de oameni care ar putea vorbi mai bine limba engleză decât ei.

Te pregătește pentru viitor

După cum demonstrează EPI EF, un nivel ridicat de competență în limba engleză corespunde unui PIB mai mare, unui salariu mediu mai mare și a unei inovații naționale. De fapt, țările cu abilități lingvistice mai solide – în special în limba engleză – sunt mai stabile și mai interconectate la nivel global.

Dar acest lucru este valabil și la nivel individual: nu numai viitorul muncii este internațional, dar competențe lingvistice neconsolidate , împreună cu abilități de comunicare de un anumit tip, precum și o înțelegere puternică a modului în care să se conecteze culturi diferite, va deveni tot mai important într – un mod în care roboții și inteligența artificială vor prelua controlul asupra sarcinilor de rutină și a celor care nu necesită intervenție umană, creativitate și înțelegere.